Dupa ce am citit teme ale aceluiasi autor, imi promit ca de acum inainte voi citi tot ce are el in maini. Te blestem sa te indragostesti de mine, a venit sa ma intalneasca ca un taifun. M-a zguduit ca un val si nu am putut rezista. Ca si tema, imi rupe inima, poate chiar mai mult. Romanul domnului Dabija m-a gasit pe mine sufleteste, nu pe mine fizic. Desi stiu ca se va numi asa, nu stiu la ce sa ma astept, deoarece autorul reuseste sa valseze cu temele prezentate in creatia sa; fara repetare, poate doar dragoste. Exact ca in viata.

Te blestem sa te indragostesti de mine de Nicolae Dabija – despre iubiri imposibile

Te blestem sa te indragostesti de mine rezuma toate povestile de dragoste imposibile. Oana Nour este o tanara care refuza initial sa fie fermecatoare pentru ca nu vrea sa se indragosteasca nimeni de ea.

Dura, rece si de neinteles, Oana reuseste sa-l faca sa o iubeasca mai mult decat orice, chiar daca ea il avertizeaza sa nu faca acest lucru. Nu cadea in capcana iubirii pentru ca ea nu poate iubi pe nimeni. dar..

red ca fiecare femeie se va identifica cu Oana Nour la un moment dat. Autorul reuseste sa caracterizeze personajele feminine asemanatoare zeului in ochii celor dragi, ceea ce subliniaza ca frumusetea este relativa si diferita in ochii fiecarei persoane. Te blestem sa te indragostesti de mine este un roman sublim care scoate in evidenta prin simpla naratiune a unei posibile povesti de dragoste ca dragostea este o ciuma nemuritoare. Nicolae Dabija este unul dintre putinii scriitori contemporani care nu se teme sa atinga subiecte dificile si sensibile, ceea ce ii obliga pe cititori sa se indragosteasca de opera sa.

Te blestem sa te indragostesti de mine de Nicolae Dabija – o carte diferita de alte povesti de dragoste

Total diferit de alte teme, Te blestem sa te indragostesti de mine este putin mai usor de citit, dar cu aceleasi tenta emotionala. Te blestem sa te indragostesti de mine, condensand povestea de dragoste a cuplului originar din Basarabia, o poveste care a fost un fel de ac de siguranta, stalpul care sustine ceea ce spunem astazi nu exista. O adevarata epopee, opera lui Dabija capata in acest proces un lirism extraordinar, in care visezi, esti pierdut si in sfarsit te regasesti. Exact ca in viata.