A venit primavara si soarele ste tot mai aproape de noi, iar zilele frumoase au luat locul celor mohorate. E o perioada numai buna sa citesti cartile lui Claudiu Gilian Chircu, in care vei gasi numeroase informatii adunate printre pagini. Cartile sunt numai bune de savurat in tihna stfel incat sa ajunga la tine fiecare cuvant din ele.

Coperti incitante si interesante deopotriva

Copertele sunt foarte atractive si incitante, iar in momentul in care au ajuns la mine, m-au atras din prima secunda. Se vede ca au fost lucrate cu foarte mare atentie si asta este un mare plus pentru un tipicar ca mine, care se uita la toate detaliile.

Descrieri amanuntite si complete

O surpriza foarte mare a fost faptul ca am descoperit cercetarea amanuntita pe care a facut-o autorul asupra istoriei zeitatilor aflate pe toate colturile lumii.

Am inceput cu miturile si istoria Zeilor si autorul nu s-a zgarcit cu detaliile avand o viziune cuprinzatoare asupra subiectului. Te vei intalni cu scandinavi, japonezi, zei mesopotamieni, zei crestini, aborigeni, arabi, americani si evrei. Dar lista nu se opreste aici pentru ca intalnim zeitatile romane, pe cele din grecia si zeii persilor.

Trecem mai departe si ajungem la jumatatea volumului unde aflam semnificatiile pentru simbolurile folosite cu scopul de a determina semnificatia si simbolurile anumitor zeitati si unde ni se dezvaluie natura lor. Dupa aceste infromatii, trecem prin alte capitole in care aflam geneza fiecarui zeu, razboiul stelelor sau alte astfel de informatii foarte interesante si mai putin cunoscute.

Despre Sophia am doar cuvinte de lauda pentru ca lucrurile se leaga foarte mult de prezent si notiunile prind contur altfel:

”Lumea materială fiind asemănătoare cu un program al unui supercomputer, în care biții au fost înlocuiți cu atomi, Sophia a învățat să folosească programul virtual pentru a crea propriul design, la fel ca un virus inteligent ce modifică sistemul în care a fost eliberat.”(pag. 394 – Volumul 1)

Acum, cand ne intrebam ce se intampla cu noi si ce urmeaza de fapt sa se intample mai departe, de ce trecem prin ceea ce vedem si care este de fapt jocul celor mai mari puteri, aceste trei volume sunt un fel de revelatie in spatiu si timp, care, intr-un mod sutil si profund, ofera explicatii linistitoare si interesante deopotriva. Putem spune chiar ca aceste carti sunt cele potrivite venite la momentul potrivit.

Primul volum este intesat cu informatii istorice special puse acolo parca pentru pasionatii de date exacte. M-au atras mult acele fragmente in care autorul incepe sa isi exprime opiniile pe baza propriilor studii.

“În ipoteza sa, Lovelock a subliniat și capacitatea de autovindecare a uriașului organism pe care l-a numit Gaia, întocmai ca grecii antici. Winfried Otto Schumann, fizician cu solide cunoștințe de chimie și matematică, a fost primul om de știință care a descoperit că nu doar oamenii au propriul lor câmp bioenergetic, care vibrează pe o anumită frecvență, corespunzătoare nivelului vieții și al conștiinței individului, ci și planeta noastră.”(pag. 346)

Volumul doi ne vorbeste despre Iluminare, Crucificare, legendarul Ragnarok, Potop, Arca lui Noe si alte astfel de notiuni pe care toti le-am auzit, dar pe care putini le-am aprofundat. Capitolul Facerea lumii ne arata mai multe teorii legate de modul in care lumea a luat nastere. Daca stiam de cele doua teorii – creatie si evolutie – aflam aici si alte mituri sau optinii, unele dintre ele fiind extrem de amuzante.

“Chinezii credeau că zeița-șarpe Nuwa a creat oameni din lut galben (o explicație pentru culoarea pielii chinezilor), inițial sculptându-l pe fiecare în parte. După ce a făcut câteva sute de oameni, a obosit. Astfel încât a descoperit o metodă mult mai eficientă: a înmuiat o sfoară din lutul galben și a început să o rotească. Din fiecare pată de lut căzută a luat naștere câte un om.” (pag. 46 – Volumul 2)

Sunt analizate miturile, stiinta si relgiai si sunt extrase puncte comune ale tuturor. Aici se vede de fapt si munca autorului care a documentat tot ce se putea pentru a obtine acestecarti.

Volumul trei completeaza celelalte doua carti si se refera la notiuni precum Merele de Aur, Izvorul Vietii, Razboaiele dintre Zei si oameni, Posedarea lui Iisus, Calatorii in timp, Secretele oamenilor, etc.

Cel mai interesant capitol mi s-a parut cel despre calatoriile in timp, une ne intalnim din nou cu Sophia.

Miturile ne arată că zeii sunt foarte asemănători cu oamenii. Au aspect fizic identic sau aproape identic cu al nostru iar societatea lor este organizată într-un mod întâlnit pe Pământ încă din cele mai vechi timpuri.” (pag. 403 – Volumul 3)

Carti usor de citit si de inteles

Exprimarea din aceste carti este usor de citit si de inteles, insa vei uita cu siguranta multe dintre detalii. In fond nici nu trebuie sa le tii minte pe toate. Rolul cartii este sa iti ofere o alta perspectiva si nu sa te transforme peste noapte in geniu.

Acesta este un alt avantaj care face ca aceste carti sa fie fabuloase. Fiecare informatie este analizata parca su o lupa, in mod obiectiv si comparand informatii din numeroase alte surse care vizeaza subiecte similare, dar in moduri diferite, pentru a evidentia si alte ipoteze. Ulterior, concluzia este lasata la alegerea cititorului, tinand cont de ceea ce i se pare acestuia credibil.

In momentul in care citesti aceste volume vei descoperi ca, desi ele pun la indoiala toate teoriile pe care le credeai litera de lege pana acum, vei descoperi ca iti vor intari credinta in ceea ce vrei de fapt sa crezi.

Imagineaza-ti o persoana care afirma ca ros este culoarea pe care o iubeste, in conditiile in care nu a incercat niciodata alte culori. Apoi, maine va incerca si alte culori si alege in cele din urma culoarea potrivita din toate. Asa se va intampla si cu tine dupa ce termini de citit. Vei putea sa afirmi anumite lucruri dupa ce le citesti si intelegi pe toate celelalte.

Au fost si persoane care s-au intrebat cine este femeia crucificata de pe coperta volumelor si autorul a raspuns acestei nelamuriri:

“Femeia crucificată de pe copertă este Sophia, personajul principal al cărții. Răstignirea reprezintă pedeapsa la care a fost supusă prin închiderea ei în materie. Deoarece crucea era pentru antici simbolul cerului, crucificarea ei sugerează identitatea celor care au pedepsit-o: zeii celești. Goliciunea simbolizează umilința venită la pachet cu pedeapsa. Pe corpul ei se pot observa și câteva răni, menite să îi evidențieze suferința. Lumina din dreptul capului Sophiei îi indică adevărata natură, fiind o entitate eterică, imaterială sau, după concepția anticilor, o picătură de lumină. Pe coperta originală lumina este albastră, simbol al lumii spirituale. Pentru varianta tipărită, unde a fost necesară împărțirea cărții în trei volume, am ales nu doar culoarea albastră, ci și pe cea galbenă / aurie și pe cea roșie, încât cele trei volume să aibă culorile tricolorului românesc. Pentru că teritoriul României de astăzi are o importanță deosebită în carte, fiindu-i rezervate 5 capitole. Am ales această copertă pentru că este cea mai potrivită, deoarece rezumă într-o singură imagine ideea de bază a întregii cărți: istoria lumii materiale se învârte în jurul încarcerării Sophiei, fără de care nu ar fi existat nici lumea noastră, nici noi.”

In final, vei avea si o surpriza. Cititorului si se lasa posibilitatea de a trage singur concluziile pentru cele trei volume pe care tocmai le-a citit. Cum se intampla asta? simplu, intr-un mod la fel de atractiv asa cum sunt si copertele – trebuie sa identifice un cod care este alcatuit doar din cifre. In tot parcursul volumelor, au fost dezvaluite secretele zeilor si catre final autorul este cel care ne trimite sa gasim ultimul cuvant enigmatic si tainele acestuia.