Ti s-a intamplat vreodata sa vrei sa citesti o carte dar sa ai unele retineri? Asa s-a intamplat si cu Pe urmele flacarii. Parerile despre ea si recenziile m-au facut sa o abandonez fara sa fi citit macar un rand din ea, din cauza ca foarte multi nu au rezonat cu continutul acestei carti. Ar fi fost o foarte mare greseala. A fost o lectura careia cu siguranta ii vei acorda si tup un punctaj bun si multi din cei care au citit-o si au inteles-o asteapta celalalt volum.

De aceea, vom incepe aceasta recenzie cu recomandarea de a nu renunta la o carte doar pentru ca altor persoane nu le place. Ar trebui mai intai sa ii acorzi o sansa si sa vezi daca poti rezona sau nu cu continutul pentru ca se intampla de foarte multe ori ca cititorii sa nu isi aleaga lectura la o varsta potrivita sau sa nu rezoneze cu personajele si povestile lor.

De asemenea sunt situatii in care cititorii isi aleg pur si simplu lecturi gresite pentru ca nu rezoneaza cu un anumit gen. In ultima vreme tot mai multe persoane aleg genuri pe care nu le inteleg si nu le citesc in mod normal, apoi revin cu pareri negative despre carti. Cartea de debut a autoarei Hafsah Fiazalare un debut greoi in care ofera o introducere ceva mai lunga pentru poveste. Aici se vad detaliile despre vietile personajelor principale, dar si despre copilaria lor.

O lume magica ce creaza dependenta

Trecand peste inceputul lung, am descoperit ca nu mai pot lasa cartea din mana. Lumea magica din taramul Arawiya este cea care te va prinde efectiv si te va tine prins pana la final. Personajele vin cu scene pline de tensiune. Toate sunt combinate astfel incat la final sa iti dai seama ca modul in care aceasta autoare scrie genereaza dependenta. Cu siguranta mi-ar fi placut sa gasesc si alte carti publicate de autoare si sper sa mai apara si altele in viitor.

Fantasy oriental

Pe umrele flăcării este un fantasy oriental care ne trimite direct in Arawiya, un univers nou in care ne intalnim cu Zafira, protagonista pe care o vom cunoaste si sub numele de vanator pentru ca se va deghiza in barbat. Zafira calatoreste catre Arz, intr-o padure blestemata, unde trebuie sa vaneze pentru a obtine mancare pentru oamenii ei. Zafira vine la pachet si cu unele frustrari pe care anumite persoane le-ar putea considera sexiste. In cazul in care ceilalti ar fi aflat ca zafira este femeie, nu ar fi fost deloc importante sacrificiile facute de ea pentru poporul sau.

Nasir este Printul Mortii si este un asasin loial sultanului, care ucide orice vietate ce nu se supune acestuia. Nu conteaza nici macar ca urmatoarea victima este nevinovata si astfel isi indeplineste toate misiunile fara sa le puna la indoiala.

Cu timpul, a invatat sa isi inabuseasca compasiunea si acepta orice, doar pentru ca tatal sau sa fie multumit. Pentru ca e pe cale sa izbucneasca razboiul si Arz acapareaza tot mai mult teritoriu din tinutul lui, Zafira pleaca in cel mai temun teritoriu astfel incat sa poata recupera un artefact ce poate aduce din nou magia in regat. Acesta ar fi un avantaj considerabil petnru fortele intunericului. Printul va primi o misiune similara, unica diferenta fiind reprezentata de faptul ca trebuie sa il ucida pe vanator. Cu toate astea pericolul este mai mare decat se vede la inceput si daca protagonistii vor sa reuseasca in misiunea lor trebuie sa formeze o echipa unita cu toate celelalte personaje ale cartii.

O lume bine construita

Un alt punct forte al acestei carti este modul in care universul este construit. Autoarea ofera detalii relevante pentru poveste, insa nu exagereaza deloc cu pagini mari de descrieir care sa plictiseasca cititorul. Invatam despre istoria regatului, ne prezinta magia si ne ajuta sa vedem alaturi de personaje pietele galagioase si colorate, linistea pe care o traieste Zafira in propria casa, maretia palatului si chiar taramul intunecat din Arz.

Personajele sunt si ele la fel de bine construite. Altair si Nasir sunt doua personaje foarte atent studiate, care se dezvolta pe parcursul intregii actiuni. In plus, au parte si de schimbari considerabile si devenim martori pentru modul in care se transforma.

Apare lupta dintre bine si rau

Zafira va trece printr-o perioada de regasire in care trebuie sa isi defineasca propria personalitate. Din cauza culturii, dar si din cauza modului in care ea a fost crescuta, nu va renunta complet la rolul pe care l-a primit inca de la nastere si anume de vanator si nu poate fi doar Zafira. De asemenea, influenta familiei si modul in care unele personaje pot fi corupte sunt foarte importante.

Printre pagini, iubirea se contureaza discret si avem parte de doua scene maxim in primul volum, intre Zafira si Nasir. Dupa toata suferinta prin care cele doua personaje au trecut, merita sa aiba ceva frumos doar pentru ele. Cu toate astea, multi cred ca nu vor aparea povestile de dragoste nici aici.

Astept cu nerabdare urmatoarle volume pentru ca este clar ca povestea trebuie sa continue.