Razboiul care mi-a salvat viata de Kimberly Brubaker Bradley este un roman care te va tine cu sufletul la gura de la inceput pana la final. Cum salveaza un razboi viata unei persoane? Al Doilea Razboi Mondial, pierderile grele, dincolo de imaginatia ta. Plansul si tristetea copiilor sunt peste tot, spirite crude si salbatice. De atunci, razboiul a transformat lumea intr-un loc de disperare si frica. Cum ar putea acest calvar sa salveze viata cuiva?

Razboiul care mi-a salvat viata  – un univers trist pentru o poveste interesanta

 Ada, o adolescenta, dezvaluie rascumpararea pe care i-a adus-o razboiul. Ada este o fata mai speciala. Mergea intr-un picior (unul intors spre interior, abia putand sa mearga),si a rasturnat papusa: ​​mama ei a chinuit-o si a umilit-o inchizand-o intr-o casa pentru ca era urita. Dar aceasta fetita nu este deloc urata, chiar daca are picioarele pe dos. Fratele Adei a fost enumerat de mama lui pentru a fi trimis sa locuiasca la tara pentru ca era din Londra, dar Ada nu era pe lista. Ma intreb de ce? Pentru ca mama ei o ura, dar mantuirea fetitei nu a necesitat dragostea parintilor ei.

Razboiul care mi-a salvat viata – o lume noua

Dupa ce s-a gandit un timp, s-a urcat in tren cu ajutorul fratelui ei. Odata ajunsa in tren, Ada este uimita de lucrurile noi pe care le vede pe geam. Ajunsi in provincie, toti pustii, fiind curati si ingrijiti, au fost alesi de localnicii din statul lor, dar Ada si fratiorul ei nu au fost alesi de nimeni, asa ca au fost dusi la ceea ce parea o farsa. Dupa cateva zile, Ada a inceput sa se simta mai bine. Domnisoara Smith nu credea ca fetita era un monstru, dar ii aprecia gandurile.

Cei trei s-au distrat de minune impreuna, invatand lucruri noi si asa mai departe, dar razboiul a inceput cu adevarat si au inceput sa se construiasca buncare. Se pot apara cei trei in focul razboiului? Poate Ada sa scape de mama ei si sa traiasca o viata buna cu fratele ei si domnisoara Smith? Va invit sa cititi aceasta carte pentru ca este grozava.