Continut
Industria de inchiriere de echipamente este in crestere si, daca cautati oportunitati de afaceri, aceasta ar putea fi sansa dvs. de a intra intr-un domeniu profitabil. La urma urmei, majoritatea veniturilor din afaceri de renting provin de fapt din inchirierea de unelte si echipamente.
Discutati cu potentialii clienti
Observati o crestere a constructiilor in zona dvs. sau un numar neobisnuit de mare de chiriasi care se muta? Daca da, probabil ca exista o piata in crestere in zona dvs. pentru inchirierea de echipamente. Pentru a umple acea piata, mai intai trebuie sa stii ce cauta clientii potentiali. Acest lucru va ajuta sa determinati ce tip de echipament doresc clientii sa inchirieze, cat veti percepe pentru el si cat de multa afacere va puteti astepta sa acumulati. Spre exemplu, pot avea nevoie de un excavator de inchiriat.
Luati legatura cu renovatorii, constructorii si companiile de constructii locale. Intrebati-i ce fel de echipamente folosesc cel mai des, ce marci prefera, care sunt intervalele lor de pret si ce tipuri de proiecte abordeaza de obicei. Una peste alta, doriti ca fiecare companie sa raspunda la aceste intrebari:
- Ce fel de echipament vrei sa inchiriezi?
- In ce marci de echipamente ai cea mai mare incredere?
- Cat esti dispus sa platesti pentru a inchiria echipamente pentru proiectele tale de constructii?
- Ce alte servicii ai dori sa ofere o companie de inchiriere?
Acest lucru va va ajuta sa va imaginati cum ar trebui sa arate compania dvs. de inchiriere de echipamente pentru a avea succes in zona si care ar putea fi marjele de profit.
Cumparati cel mai bun echipament posibil
La inceput, totul tine de calitate, nu de cantitate. Aveti echipamentul de care clientii potentiali din zona au nevoie cu siguranta – nu lucrurile despre care credeti ar putea avea nevoie. Pe baza conversatiilor cu acele companii, achizitionati inventarul minim viabil. Nu doriti sa cheltuiti bani pe echipamente pe care nimeni nu le va inchiria vreodata si este mult mai usor sa va dati seama ce altceva ar trebui sa cumparati in timp decat sa incercati sa compensati costurile reduse de la echipamentele inutile.
Asigurati-va ca, atunci cand cumparati inventarul, obtineti cele mai bune oferte posibile. Daca companiilor locale cu care ati vorbit nu pareau sa le pese prea mult de marcile de ultima generatie, nu va pierdeti banii pe asta. Luati in considerare si achizitionarea de echipamente uzate, care va poate economisi o multime de bani. O afacere inchiriere echipamente de constructii trebuie sa fie condusa intr-un mod inteligent pentru a functiona corect.
Stabiliti un buget
Achizitionarea inventarului va fi probabil cea mai mare cheltuiala initiala de afaceri, dar luati in considerare si lucrurile mai mici, cum ar fi spatiul pentru depozitarea echipamentelor si salariile pentru personal. De asemenea, veti dori sa faceti un buget pentru asigurare. Oamenii care nu sunt angajati vor folosi echipamentul, ceea ce ar putea sa va aduca anumite raspunderi urate daca echipamentul este deteriorat sau provoaca ranirea cuiva in timp ce este inchiriat. Exista cateva polite de asigurare de baza pe care veti dori sa le aveti.