Am ras si am ras mult. Asta e a doua comedie pe care o citesc si inca ma mai gandesc care mi-a placut mai mult. Stilistic, seamana foarte mult cu Sophie Kinsella , insa doar stilistic, povestea fiind originala si cu personaje mai bine studiate.

Protagonista, Meredith, expune cu umor, ironie si autoironie, intamplari din viata ei. Fiind foarte impiedicata, aventurile ei starnesc rasul la fiecare pas. In plus, modul in care autoarea descrie intamplarile din perspectiva personajului principal, este savuros.

In Meredith, traiesti alaturi de personaje

Avem inclusiv pasaje de introspectie, in care Meredith se analizeaza, isi face autocritica si se autoironizeaza. E un personaj asumat, constienta fiind de faptul ca nu are corpul perfect si ca este intr-o relatie complicata cu mancarea.

Apare si el, prima dragoste – si lucrurile par sa se complice. Meredith viseaza cu ochii deschisi dupa el si interpreteaza totul cum vrea, dar doar in favoarea ei.

E posibil ca protagonista sa para putin superficiala, dar din punctul meu de vedere nu este. Ca om impiedicat ce sunt, umorul si autoironia sunt cele mai bune solutii ca sa scapi de stanjeneala, dupa ce te alearga taurul.

Meredith creste in volumul 2

Volumul 2 vine cu schimbari pe mai multe planuri iar Merdith pare ca se schimba. Desi e mai serioasa si mai responsabila, fondul ramane acelasi, fiind tot o impiedicata amuzanta.

Cum in viata nu totul este ras si voie buna, Meredith este nevoita sa ii fie alaturi Karlei si trece chiar ea printr-o perioada de depresie. Prima iubire ii vine in ajutor, dar o poveste noua schimba perspectivele, atunci cand Joshua apare in scena

Meredith se transforma, ramanand doar o parTe din ce era in volumul 1, personajele fiind cele care observa. Chiar si asa, ea ramane amuzanta si dragalasa pana la final.

Mi-a placut foarte mult modul in care sunt conturate personajele, dar si faptul ca povestea nu e toata doar o comedie. Desi este amuzanta si in general optimista, Meredith dovedeste si ca poate sa sufere, sa fie trista si sa lupte cu micile probleme pe care le are si pe care le percepe la superlativ.

Meredith este o altruista. Nu ezita sa sara la bataie atunci cand prietenii ei sunt atacati, cu riscul de a se lovi rau. Cand e nevoie de ea, este langa prietena ei pentru a-i fi de folos.

De la comicul de situatie si pana la limbajul personajelor, autoarea a conturat o poveste amuzanta si spumoasa, dar si foarte relaxanta si usor de citit.

Mi-a placut realismul povestii, inclusiv modul in care Meredith exagereaza uneori. M-am regasit in foarte multe intamplari din carte si povestea mi-a trezit amintiri. Pe parcursul celor doua volume m-am identificat de nenumarate ori cu Meredith.