Baby shower este o petrecere care se organizează pentru viitoarea mămică, în cinstea sarcinii și a bebelușului sau al bebelușilor care urmează să vină pe lume. Spre deosebire de gender reveal party, care este un tip de eveniment intrat relativ recent în lista obiceiurilor viitorilor părinți, o petrecere de tip baby shower este chiar un obicei de-a dreptul antic!

Încă din cele mai vechi timpuri, persoanele foarte apropiate de viitoarea mămică participau la o întâlnire specială, în cadrul căreia îi dăruiau acesteia obiecte utile pentru venirea pe lume a copilașului.

Cum organizezi un baby shower?

În primul rând, ai nevoie de o locație care să fie perfectă pentru o petrecere restrânsă, dar care să fie și frumoasă și să îți ofere suficient spațiu pentru invitații care vin împreună cu copiii lor. O variantă ideală pentru viitorii părinți din București sau din împrejurimi o reprezintă Buftea Events, chiar pe malul lacului Buftea. Aceștia asigură atât locații pentru nuntă, cât și pentru evenimente corporate, botezuri, baby shower sau gender reveal party.

Apoi trebuie să te gândești la decor. Acesta poate fi unul romantic sau elegant, fie în culori pastelate, fie în nuanțe clasice. Poți să pregătești și un spațiu în care să se joace copiii dacă este nevoie și invitații vin însoțiți de aceștia. De asemenea, este recomandat să amenajezi și un loc special în care persoanele care vin la baby shower să își facă fotografii.

Aici poți pune tot felul de decorațiuni, după gust: arcade de baloane, baloane uriașe sub formă de animale, jucării de pluș, litere luminate, șiruri sau perdele de lumini, ghirlande de flori, etc. Pentru o experiență și mai interesantă, poți apela la serviciile unei echipe care să îți asigure și fotografii 360 de grade.

Urmează candy bar-ul, care poate include produse colorate și variante de prăjituri pentru toate gusturile invitaților. Unii preferă ciocolata, alții crema de vanilie sau prăjiturile fructate, de aceea este bine să le oferi alternative. De preferat este să eviți băuturile alcoolice la un baby shower. Poți include însă niște cocktail-uri nonalcoolice în meniu, dacă dorești să fie mai divers.

Unele mămici preferă să facă acum și gender reveal party, altele preferă să se concentreze acum doar pe baby shower. În ambele cazuri, se recomandă să pregătești și niște surprize frumoase pe care invitații să le ia acasă, așa cum sunt mărturiile de la nuntă.

Ce cadouri trebuie să oferi la baby shower?

Dacă vrei să controlezi acest eveniment până la ultimul detaliu, poți să faci o listă de bilete pe care treci produsele de care ai nevoie. Cu câteva săptămâni înainte de petrecere, îi rogi pe invitați să extragă un bilet și să cumpere ceea ce este scris pe el. Așa eviți situațiile în care mai multe persoane ajung să achiziționeze aceleași obiecte.

Dacă nu știi ce să treci pe listă sau poate chiar tu trebuie să participi la un baby shower și nu știi ce anume să achiziționezi în cazul în care mămica nu oferă variante, atunci nu trebuie să îți faci griji!

Există o varietate de produse care sunt atât de necesare unei viitoare mămici. De la pampers, la jucării de tot felul, leagăne, scaune de mașină, cărucioare pentru copii, păturici, lampă pentru copii, biberoane, haine de gravidă pentru mămică, tablouri care să îi amintească de această perioadă frumoasă din viața ei, toate acestea sunt doar o mică parte din surprizele pe care le poți oferi celei care abia așteaptă să își țină copilașul în brațe.

Dacă vrei să faci un cadou cu adevărat special, din suflet, și ai un astfel de talent, atunci poți chiar tu să croșetezi sau să tricotezi o păturică pentru bebeluș, care să îi amintească mamei de acest moment chiar și peste mai mulți ani. Orice alegi, intenția și sprijinul moral acordat viitoarei mămici sunt cele mai importante, nu valoarea financiară a darurilor pe care le oferi.